Novinka na knižnim trhu !!!!

21.10.2014 10:17

   

    Rádi bychom Vám představili knihu našeho kamaráda Hynka Domalípa, která na 111 stranách pojednává o historii a válečných taženích 102.
benešovského pěšího pluku.

    Je dílem mnohaletého autorova snažení a pro nás všechny, kteří 102. pluk a jeho vojáky chováme v úctě a v paměti je tato kniha velikou satisfakcí a požehnáním, na které jsme dlouho čekali. V době, kdy již není naživu žádný z vojáků a pamětníků 102. pluku, v době, kdy jsou z velké části zničeny dokumenty tohoto pluku a v době, kdy se historici zabývají tématy poplatnými době, tedy zejména legiemi, vychází tato kniha jako cenný dokument tohoto c. a k. vojenského útvaru. V císařské armádě a v řadách tohoto pluku sloužili, bojovali a umírali naši otcové, strýcové, dědové a pradědové. Jsou to právě oni, na které i po dlouhých 100. letech stále vzpomínáme.

    Díky našim rodinám se uchovala vzpomínka na jejich službu, odvahu a odhodlání, často ale také na žal, bolest a utrpení.

 

Pro zašlou slávu 102. pluku, pro to, co museli snášet a obětovat jeho vojáci na frontách Velké války, pro to, jak byli pohaněni po válce, pro to vše ať slouží ku vzpomínce a ku oslavě tato kniha. Díky ní nechť nikdy nezapomeneme drahých synů našeho národa, kteří hrdinně bojovali a často přinášeli i oběť nejvyšší.

Cena knihy je 199,- Kč

 

a objednat ji můžete na e-mailové adrese:

 

konecny@vyslouzilci.cz